[wu:nu:] Allotment City


Christopher Ghouse

North entrance // public transport arrival:

Having a look a t the WU and its surroundings shows that the site is actual a kind of an island. Being surrounded by a belt of streets, this belt crosses routes of the pedestrians, making it necessary for them to cross the frequented streets as they want access to the site or leave it (talking about the north situation of the WU // Subway U4/U6 direction ). Being actually an important route for students, the accessibility via the north entrance will also stay important regarding the future development of the the WU.

The intention is a landscape connecting the different levels of the site:
subway (U4/U6)- WU - Verkehrsamt - Donau - UZA 2 - neighborhoods (9. + 20. district) - train-level (actual ground)

>>

 

[wu:nu:] Allotment City


Christopher Ghouse

To do so and also avoid making the mistake again of simply covering "ground" (in this case: covering already artificial ground) vertical connections are necessary. These openings will not only have the purpose to bring light down, as the actual train-level will get new functions (market - using existing storage boxes, cafe, ect.) but also will create different kinds of view connecting the levels + these openings will allow different kinds of use (lying, sitting, standing, no view down). The introduction of a landscape allows or requires to rethink existing paths (restructuring) + new possible connections.